Considero d.o.o. · Pavla Radića 5, 43000 Bjelovar · +385(0)99 2667 000 · studio@considero.hr
 

DotNetNuke CMS moduli

Moduli su nositelji funkcionalnosti i sadržaja na CMS web portalu. Postavljaju se na stranice web portala i omogućuju unos i uređivanje web sadržaja, postavljanje teksta, slika, flash animacija, linkova, interakciju s korisnicima, oglašavanje, prodaju i druge funkcionalnosti.

Text/HTML

Standardan web sadržaj: tekst, slika, flash...

Text/HTML modul jedan je od osnovnih CMS modula i služi za unos, uređivanje i prikazivanje standardnog HTML-a, teksta, slika, flash animacija i drugog uobičajenog web sadržaja.

Tekst se uređuje u Rich Text Editoru, sličnom Wordu i ostalim standardnim editorima teksta. Za postavljanje, uređivanje i održavanje web sadržaja nije potrebno poznavanje HTML-a i drugih web tehnologija. Sadržaj se uređuje kroz web preglednik (Internet Explorer, Mozilla Firefox, Opera, Safari,...).

Više o Text/HTML modulu...

Feedback

Obrazac za kontakt

Feedback modul je obrazac za kontakt koji možete postaviti na željena mjesta na portalu i na taj način omogućiti slanje online upita ili poruke na neku od vaših e-mail adresa. Posjetitelj web stranice upiše poruku ili upit i klikne "Pošalji". Poruka se evidentira u bazi podataka web portala i dolazi na vašu e-mail adresu.

Postavke Feedback modula omogućuju uključivanje i isključivanje Captcha sigurnosne provjere unosa, definiciju polja za unos podataka, postavljanje e-mail adrese za dostavu poruka s web portala itd.

Više o Feedback modulu...

News Articles

Uređivanje i publikacija članaka

News Articles je potpuno rješenje za upravljanje člancima na webu. Modul se sastoji od sljedećih komponenti:

  • News Articles s administratorskim sučeljem.
  • News Articles Latest - lista članaka po određenom kriteriju (npr. najnoviji članci, najčitaniji, najbolje ocijenjeni itd.).
  • News Articles Archives - arhiva članaka po određenom kriteriju (npr. po mjesecu i godini objavljivanja članka, po autoru itd.).

Administratori web portala mogu uređivati rubrike, korisnička prava i uloge, predloške izgleda (dizajn) i osnovne postavke modula.

Autori mogu unositi nove članke, uređivati postojeće i pregledavati ostale članke.

Urednici ili moderatori ovlašteni su za pregled i autoriziranje sadržaja prije objavljivanja.

Modul omogućuje jednostavan unos i uređivanje teksta, slika i flash animacija kroz Rich Text Editor.
Workflow funkcionalnosti i sigurnosne postavke omogućuju potpunu kontrolu nad procesom publikacije članaka na vašem web portalu.

Komponente News Articles Latest i News Articles Archives možete postaviti na razna mjesta na portalu i podesiti ih da prikazuju liste članaka po određenom kriteriju, prema rubrici, autoru, najčitanije i sl.

News Articles modul najčešće se koristi za vijesti, newslettere, baze znanja i slične dijelove portala koji se sastoje od većeg niza članaka.

Više o News Articles modulu...

Links

Linkovi (veze)

Links je također jedan od osnovnih i najčešće korištenih CMS modula. Modul služi za prikazivanje liste linkova. Linkovima se postavlja naziv, URL i po potrebi opis. Modul prikazuje linkove poredane horizontalno ili vertikalno, prema postavkama modula.

Ovaj modul najčešće se koristi kao pomoćna navigacija (izbornik podstranica trenutne stranice), kao lista linkova na vanjski sadržaj, datoteke i sl.

Više o Links modulu...

SimpleGallery

Fotogalerija

SimpleGallery je web fotogalerija. Modul se jednostavno postavlja na web portal te omogućuje kreiranje albuma i postavljanje (upload) slika u galeriju.

Komponente SimpleGallery modula:

  • SimpleGallery s administratorskim sučeljem.
  • SimpleGallery Latest - galerija fotografija prema određenom kriteriju (npr. najnovije fotografije, najbolje ocijenjene i sl.).
  • SimpleGallery Tag Cloud - komponenta za prikazivanje "oblaka linkova" pema ključnim riječima (tagovima) slika.

Prava za postavljanje slika i uređivanje albuma uređuju se po Role Based Security načelu.

Komponente SimpleGallery Latest i SimpleGallery Tag Cloud možete postaviti na razna mjesta na portalu i podesiti ih da prikazuju slike po određenom kriteriju, prema albumu, autoru, najpopularnije i sl.

Više o SimpleGallery modulu...

Copyright © Considero 2005 - 2019