Considero d.o.o. · Pavla Radića 5, 43000 Bjelovar · +385(0)99 2667 000 · studio@considero.hr
 

SEO i usability optimizacija web stranica

65 - 95 % posjetitelja vaših web stranica dolazi preko Googlea i drugih tražilica

SEO (eng. Search Engine Optimization) ili optimizacija web sadržaja za tražilice, usluga je koja se intenzivno razvija posljednjih nekoliko godina. Porastom broja korisnika interneta i povećanjem ponude web sadržaja, sve je teže "isplivati" iz mora informacija dostupnih na Mreži.
Razna istraživanja o navikama korisnika Interneta govore da većina surfera sadržaj pronalazi pomoću internetskih tražilica. Najčešće korištena tražilica je Google, zatim slijede Yahoo, MSN, Altavista i druge.

Dobro optimizirane i pozicionirane web stranice mogu povećati prihod tvrtke.

Considero kontinuirano razvija i usavršava usluge SEO optimizacije i pozicioniranja. Korisnici Considero CMS sustava za upravljanje web sadržajem mogu koristiti pogodnosti automatskog generiranja metapodataka kao npr. ključnih riječi, naslova i opisa svojih web stranica.

Mogu li biti prvi na Googleu?

Svakodnevno usavršavamo softver i tehnike za što bolje pozicioniranje sadržaja na tražilicama. Možemo jamčiti izvrsno pozicioniranje Vašeg web sadržaja, a nerijetki su slučajevi gdje je naš sadržaj prvi na Googleu i drugim tražilicama.

Proces analize, optimizacije i eventualne dorade web stranica složen je postupak i traje određeno vrijeme, obično nekoliko mjeseci do godine dana.
Korisnici našeg CMS sustava prve rezultate pozicioniranja mogu vidjeti već nakon nekoliko tjedana.

Kako to postići?

Considero CMS poslužitelj optimiziran je za prikaz visokokvalitetnog web sadržaja, uključujući sve standardne elemente HTML dokumenata. Ključne riječi, opise, naslove i druge metapodatke svake stranice možete postaviti za svaki podržani jezik posebno. "Search Engine Friendly" linkovi, koji hijerarhijski prikazuju putanju za svaku stranicu, tražilicama su vrlo pogodni za indeksiranje a ujedno su jednostavni i prepoznatljivi i ljudima.

Koliko traje SEO optimizacija?

Za dobro pozicioniranje na tražilicama potrebno je određeno vrijeme, od nekoliko tjedana, nekoliko mjeseci pa i do godine dana, ovisno o starosti domene, frekvenciji ažuriranja sadržaja, ključnim riječima i frazama za koje se obavlja optimizacija i raznim drugim čimbenicima.

Sadržaj je car.

Visoku poziciju u rezultatima tražilica postići ćete kvalitetnim i dobro organiziranim sadržajem, opisanim metapodacima, tehnički dobro izvedenim i s kvalitetnim linkovima na taj sadržaj. Web sadržaj, osim što mora zadovoljavati sve tehničke preduvjete kako bi ga tražilice mogle indeksirati, mora biti dobro strukturiran i međusobno povezan. Odnos ključnih riječi u sadržaju, naslovu stranice, URL-u, opisu stranice i metapodacima trebao bi biti u ravnoteži.
Jednom prvi ne znači zauvijek prvi. Održavanje pozicije u prvih 10 rezultata na Googleu je kontinuirana zadaća stvaranja, povezivanja i dopunjavanja web sadržaja.

Ne zaboravite korisnike...

Usability optimizacija web stranica podrazumijeva analizu i intervencije u sadržaj, dizajn i navigaciju web stranica s ciljem povećanja koristivosti (usability) stranica. Pogledajte svoje web stranice iz perspektive vaših korisnika i posjetitelja stranica. Omogućite im jednostavnu i preglednu navigaciju te dostupnost svih relevantnih informacija o ponudi, kao i mogućnost online narudžbe ili upita za ponudu.


Copyright © Considero 2005 - 2019